luni, 1 februarie 2016


7100 creștini uciși, 2400 biserici distruse, în 2015

În 2015 persecuția împotriva creștinilor s-au înăsprit în continuare și s-a multiplicat, răspândindu-se în țări în care erau absente anterior. Numărul creștinilor uciși pentru credința lor a crescut la 7100, comparativ cu 4344 în 2014, și mai mult de 2.400 de biserici au fost atacate, distruse sau grav avariate; mai mult decât dublu față de 2014, când au fost 1062 de atacuri. Acestea sunt concluziile ediției din 2016 a Word Watch List, listă care prezintă primele 50 de țări în care creștinii sunt cei mai persecutați (click aici).

Respectiva listă de monitorizare este elaborată în fiecare an de către Open Doors, organizație non-guvernamentală, care de mai bine de 60 de ani analizează cu precizie situația creștinilor din lume, îi ajută prin rugăciuni și le oferă ajutorul material atunci când se impune - se citește pe pagina de prezentare a site-ului -. pentru a-i încuraja pe creștini să îndure mai ușor persecuția și să răspândească lumina lui Cristos.

Pentru al paisprezecelea an consecutiv, în fruntea listei este Coreea de Nord, unde un regim comunist nemilos interzice orice formă de devoțiune, chiar și privată. Între 50.000 și 70.000 de creștini care au fost găsiți rugându-se sunt ținuți în lagăre de muncă forțată, în condiții îngrozitoare.

În al doilea rând este Irakul, al treilea în ultima ediție a clasamentului, o țară în care creștinii au trăit timp de două milenii și care acum sunt gata să dispară, puși pe fugă de statul islamic. În al treilea rând este Eritreea, apărută pentru prima dată în clasamentul în 2002 și care a urcat rapid atingând locul nouă în 2014. În Eritreea fiind una dintre cele mai mari dictaturi de pe planetă. Regimul interzice toate formele de asociere și controlează toate instituțiile religioase. De asemenea, a contribuit în mare măsură la apariția și răspândirea islamismului radical în Cornul Africii.

Restul raportului confirmă destul de clar că Islamul este primul și principalul responsabil pentru actuala persecuție anticreștină. Șapte dintre primele nouă state de pe listă sunt islamice, în care persecuția este suficient de severă pentru a fi descrisă ca fiind "extremă".
Traducere: ACC
Sursa:www.lanuovabq.it