vineri, 11 martie 2016

O fetiță de 8 ani a scris unui brand de whisky înainte de a muri

Laura a avut doar 8 ani, când a murit după ce a fost agresată de tatăl său alcoolic.

Cu puțin timp înainte de moartea sa, fetița a scris o scrisoare către un brand faimos de whisky. În ceea ce a devenit, din păcate, un fel de testament spiritual, i-a cerut lui "Jack" - și se înțelege repede de ce este numit așa – care i-a scos din casă și i-a ucis viața, să-i restituie tatăl pe care-l avuse odată.

Sătulă de alcoolism, fetița  și-a spus punctul de vedere al unui copil care trăise zilnic violența în familie, absența tatălui și multe alte efecte secundare cauzate de alcoolism.

"Dragă Jack, nu-i spune lui tati că ți-am trimis această scrisoare, s-ar putea să se supere foarte tare pe mine", începe textul.

"Mama mi-a spus că nu-i bine să urăsc pe cineva. În ciuda tuturor lucrurilor, nu te pot urî. Am vrut doar să-ți cer o favoare: Ieși din viața noastră".

"Tata și-a pierdut slujba din cauza ta. A trebuit să ne vindem casa pentru a plăti datoriile. Fără un loc de muncă, avem bani puțini în casă pentru a cumpăra de mâncare. De multe ori mama a răbdat foame pentru ca sora mea și cu mine să putem mânca."

"Când am căzut de pe bicicletă am vrut ca tata să mă ia în brațe, dar el era cu tine. Nu l-ai lăsat să vină la examenul meu, nici la concursul de dans pe care l-am susținut, iar acest lucru m-a întristat foarte mult."

"De când tata te-a cunoscut, nu se mai întoarce acasă înainte de miezul nopții. Ce naiba face până atunci? "A întrebat Laura.

Și apoi violența: "A început să o rănească pe mama, mai întâi cu cuvinte, apoi cu cureaua. Când se întîmpla asta a trebuit să ne ascundem la vecini pentru că altfel și noi primeam același tratament. Pe măsură ce am crescut am devenit un sac de box. Mi-a stricat toate jucăriile. Nu știu ce i-ai spus tatei pentru a-l face să se schimbe atât de mult. Știu doar că mama îl vrea iarăși pe soțul cu care se căsătorise".

"Te rog, să-l lași în pace, îndepărtează-te de el pentru a putea fi din nou fericiți", a conchis fetița. "Sper că vei înțelege. Laura".

Povestea Laurei este atât de tristă încât poate servi drept exemplu pentru oricine. Alcoolismul este o dependență serioasă, din care cel ce vrea să scăpe trebuie să ceară ajutorul, pentru a nu exista și alți copii ca Laura, care a avut întreaga viață înainte, dar a murit din cauza unui monstru pe care "în ciuda tuturor lucrurilor" nu-l putea urî.
Traducere: ACC