sâmbătă, 19 martie 2016


„Încotro alergi?" – itinerariu spiritual pentru Postul Mare, Sărbătoarea Învierii și Săptămâna Luminată 2016

ASTRU Cluj – așa cum a făcut și în anii precedenți – a pregătit pentru perioada Postului Mare și a Sărbătorii Învierii Domnului un itinerariu spiritual adresat tinerilor și nu numai, pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.
„Încotro alergi?” – este un itinerariu spiritual prin care ne propunem să dăm un imbold tinerilor în a descoperi ce stă în spatele acțiunilor pe care le desfășoară zi de zi, mai ales în acest timp al postului. Ce îți propunem prin această publicație? În fiecare zi vei găsi următorul desfășurător: CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei; MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viața de zi cu zi cuvântul Evangheliei; MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu; ACȚIONEZ – Un gest care îți permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu.
În prefața cărții, pr. Radu Tălpălariu, asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel: «În acest post, ne propunem să vă ajutăm să dați un răspuns întrebării din titlul acestei broșuri, și anume „Încotro alergi?” În tumultul acestei vieți, de foarte multe ori ne lăsăm prinși de tot felul de probleme care par urgente și mai mult decât importante. Dar în acest iureș riscăm să uităm de lucrul cel mai important și anume relația noastră cu Dumnezeu. Într-adevăr problemele și preocupările care ne apasă ne cer multă energie și disponibilitate din partea noastră de a sacrifica multe din lucrurile și plăcerile normale ale acestei vieți. Dar, pentru noi creștinii, este important să încercăm să împlinim voința lui Dumnezeu, plecând mereu de la rugăciune și de la dorința de a fi plăcuți lui Dumnezeu.»
«Astăzi societatea ne oferă orice, dar mai ales orice mă îndepărtează de Dumnezeu și de valorile creștine. Din această cauză ne propunem ca, prin meditațiile din această broșură, cei care doresc să fie creștini autentici, să găsească răspunsul la întrebarea „Încotro alergi?”, adică la Dumnezeu, dar și modalitățile prin care putem face acest lucru, și anume a încerca să ne trăim credința și valorile, indiferent de greutățile pe care aceasta o presupune.»
Cartea de aproximativ o sută treizeci de pagini, apărută la Editura Emma, va fi difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri. Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro, la telefon 0758677259 sau personal la birourile ASTRU Cluj din piața Cipariu. De asemenea poate fi găsită ca aplicație gratuită în Google Play.
imagine