sâmbătă, 25 iunie 2016

Mai ușor, mai rapid, mai eco! Înapoi în viitor 4!

Trăim într-o lume în care părem să avem chiar un handicap dacă nu dispunem de un mijloc de transport personal. În lumea grăbită în care totul este măsurat nemăsurat, când trebuie să faci mai mult decât ar fi normal într-un minut și mai rapid în competiție cu robotul, ai nevoie să ajungi în diverse locuri la timp în netimp. Așa că ori folosești instrumente rudimentare ca bicicleta, skateboard-ul ori chiar rolele, sau (și aici majoritatea) mașina (deseori personală, adică fiecare membru cu al lui), motocicleta etc.

Trăiesc într-un oraș mic, dar am văzut cum în, cel puțin ultimii doi-trei ani, a avut loc o explozie în ceea ce ține de achiziționarea unui autovehicul personal. A crescut atât de mult numărul lor încât a depășit bineînțeles și numărul locurilor de parcare. Dar dacă ar fi asta singura problemă...

Creșterea numărului lor cred că ne afectează pe toți chiar dacă ne fac viața mai confortabilă!
În primul rând, de dimineața până seara, nu încetează să-mi treacă prin fața ferestrei câte 5-10 mașini pe minut (le-am numărat!), ceea ce devine un disconfort fonic pentru mine. Să nu mai vorbesc de faptul că oamenii nu trec regulamentar și atunci mai auzi și câte un scrâșnit de roți de parcă ar frâna la tine în creier ori câte un claxonat prelung pentru a-i risipi pe neaveniții din fața vitezomanului care își lasă în urmă bunele maniere și nu-și cunoaște decât destinația.
Apoi problema creșterii temperaturii, a disconfortului termic, a poluării etc., nimeni nimic, doar confort!

Din aceste cauze sunt nevoit ca în cursul zilei să mă refugiez prin spațiile verzi (noroc cu faptul că locul meu de muncă este într-un parc mare din municipiu!) iar seara, când lumea se mai oprește (cel puțin aparent) să pot să mai și gândesc, să scriu câte un articol interesant! (Pentru cei care încă mai au timp de lectură... tot mai puțini și aceștia!)

De aceea provoc generația nouă, care ar trebui să fie o generație eco!

Deși parcă statele lumii nu promovează această teorie, sau nu suficient ori doar fățiș, ar trebui luat în calcul faptul că pe pământ încă mai sunt oameni și vor mai apărea alții noi... ce vor avea ei? Asta depinde doar de noi!

De aceea ar trebui să se investească mai mult în mecanismele care vor reuși să pună în funcțiune mașinile doar cu apă; mașinăriile ce funcționează pe curent; să se ieftinească și să circulăm mai mult cu biciclete, care au avantajul să ne ajute și să ne țină greutatea sub control, mușchii activi și toată viața noastră să se rotească în jurul aforismului: „mens sana in corpore sano”.

O primă schimbare ce ar trebui să o facem, ar fi să renunțăm la aceste mașini poluante și de a ne îndrepta privirea spre echipamentele ce funcționează electric. Astăzi vă propun un skateboard electric cu două roți și auto echilibru pe care l-am întâlnit pe un depozit on-line! Mai multe informații veți găsi pe site despre acest produs, de aceea nu are sens să-l descriu. În schimb vreau să accentuez motivul pentru care mi-aș achiziționa un astfel de skateboard!

În primul rând pentru că este eco friendly, și astfel aș proteja natura, pe care în continuare o vreau
verde, frumoasă, atrăgătoare, și în care îmi doresc să îmbătrânesc sănătos alături de viitorii mei nepoții.
De ce să folosesc într-un oraș mic mașina, care este destul de mare, nu am loc pentru parcarea ei, mai trebuie să o și alimentez și să o duc la spălat, și peste toate, mai și poluează mediul înconjurător?! Nu ar fi mai simplu, elegant și de dorit să merg cu un skateboard electric care are o autonomie suficientă să mă deplasez până la locul de muncă sau unde mai am nevoie, este ușor de cărat și de depozitat?!
Acesta îl poți folosi atât pe vreme bună cât și atunci când plouă, oricum ar fi, ajungi în timp cu el unde ai nevoie plus că l-ai ridicat de jos și l-ai pune lângă birou!
Trebuie să spun că arată și foarte bine, futurist, ușor de folosit iar oamenii inteligenți de prin vest deja le folosesc foarte des fără probleme. Astfel și ei se arată dispuși să protejeze mediul!

Dacă nu te-am convins (deși vei vedea că prețul lui este foarte bun și cu siguranță vei fi tentat să-l comanzi - și nu spune că nu e așa! - și poate chiar ți-l vei achiziționa!), intră și caută pe google: „SKATEBOARD ELECTRIC HOVERBOARD A025-6” și vezi mai multe informații, fotografii și peroanele care deja s-au unit, împreună cu ceilalți iubitori ai mediului, într-o societate mai eco friendly. Comandă-ți acum unul pe depozitul on-line (aici)!

P.S.: 1. Pe tema aceasta în mod cert voi mai scrie și site-ul prezentat, în mod clar că va mai primii articole de la mine, este prea bine pus la punct (adică voi scrie și după ce se va termina campania aceasta de pe blogalinitiative.ro - aici - ). 2. Dacă ar fi să câștig acest premiu, aș face câteva demonstrații cu el și la final m-aș folosi de el pentru a face reclamă și mai bună celor de la depozitul on-line prin intermediul unui concurs... ghici care va fi premiul! :)

FOTO: Trei tineri atinși de Harul lui Dumnezeu, au fost botezați

Minunate sunt căile Domnului!

Totul a început cu acea procesiune a Căii Crucii pe străzile Blajului, în premieră, din Miercurea Sfântă a acestui an… Când eram prin centrul orașului, un grup de adolescenţi de la Centrul de plasament, ieșiți pentru o plimbare, au intrat și ei în procesiune, rămânând până la rugăciunea finală din Catedrala ”Sfânta Treime” din Blaj. Harul lui Dumnezeu a lucrat frumos în ei, pentru că au dorit să se spovedească și chiar au făcut-o, dar doi dintre ei, nefiind botezaţi, n-au putut primi acest sacrament. Astfel, la îndemnul părintelui Mihai Szilagy (care ulterior împreună cu d-l Tudoran din Cistei au fost naşii de botez), s-a început un drum de catehizare cu ei, sub îndrumarea sorei Benigna. Şi, iată-ne în ziua cea mult așteptată în care, Emanuel și Laurențiu împreună cu Sebastian - și el nebotezat, au primit Sfintele Taine ale Inițierii Creștine – Botezul, Mirul și Euharistia – administrate de Părintele Protopop Ioan Fărcaș, în mărita Sărbătoare a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, intrând în marea Familie a Bunului Dumnezeu, Căruia să-i fie cinste și mărire pentru marile minuni pe care le săvârșește și Căruia îi încredințăm pe acești trei neofiți.
Corespondent E-communio.ro