joi, 2 martie 2017

Iată Calea! – Itinerariu spiritual pentru Postul Mare, Sărbătoarea Învierii și Săptămâna Luminată 2017

ASTRU Cluj – așa cum a făcut și în anii precedenți – a pregătit pentru perioada Postului Mare și a Sărbătorii Învierii Domnului 2017 un itinerariu spiritual adresat tinerilor și nu numai, pentru a-i ajuta să se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, pregătindu-se astfel pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului. „Iată Calea!” este un itinerariu spiritual prin care ne propunem să dăm un imbold tinerilor în a descoperi ce stă în spatele acțiunilor pe care le desfășoară zi de zi, mai ales în acest timp al Postului.
Ce îți propunem prin această publicație? În fiecare zi vei găsi următorul desfășurător: CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei; MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viața de zi cu zi cuvântul Evangheliei; MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu; ACȚIONEZ – Un gest care îți permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu.
În prefața cărții, pr. Radu Tălpălariu, asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel: „În acest an Sărbătoarea Învierii Domnului va fi celebrată destul de devreme, așadar și perioada de pregătire pentru această mare sărbătoare a creștinătății începe în ultimele zile ale lunii februarie. După bunul obicei, ASTRU Cluj ne pune la dispoziție câteva meditații, care își propun să ne ajute să înaintăm pe calea sfințeniei. Fiecare creștin își dorește să se apropie cât mai mult de Dumnezeu și să-și conformeze viața după voința Lui. Această dorință este de multe ori văzută ca și un drum, ca și o cale.”
„Lumea ne oferă multe căi, care să satisfacă plăcerile și exigențele noastre umane, însă de multe ori acestea măresc setea noastră de Dumnezeu, deoarece ele privesc numai plăcerea imediată și rareori reușesc să astâmpere acea sete de Dumnezeu pe care fiecare om o are sădită în sufletul său. Noi, tinerii, simțim mai mult această sete și încercăm să o astâmpărăm cu multe lucruri și astfel luăm multe căi pe care le găsim la îndemână. Important e să ne aducem aminte că singurul care umple acest gol este El. Domnul este cel care mă ajută să găsesc Calea cea mai potrivită pentru mine, iar atâta timp cât voi menține și voi cultiva prietenia cu El, chiar dacă uneori voi lua căi greșite, mă va ajuta să reiau calea cea bună.”
„Aceste meditații își doresc să ne ajute să cultivăm această prietenie cu Domnul și să ne lumineze inima pentru a găsi sau să ne țină pe această cale a lui Dumnezeu.” Cartea, apărută la Editura Emma, este difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulți tineri. Cei care doresc această publicație se pot adresa ASTRU Cluj, prin email cluj@astru.ro sau personal la birourile ASTRU Cluj din Piața Cipariu.
imagine

Sursa