vineri, 27 ianuarie 2017

Tom Colucci, pompierul care a devenit preot

Timp de 29 de ani, Tom Colucci a lucrat în cadrul Departamentului de Pompieri din New York, salvând vieți omenești și aducând onoare profesiei sale de pompier. După ce s-a confruntat cu oroarea atacurilor de la World Trade Center, ceva s-a schimbat în interiorul său și a înțeles în mod clar chemarea la preoție.
Colucci a spus că Dumnezeu a fost mereu alături de el, a fost tot timpul în viața sa. A fost lângă el atunci când a părăsit universitatea și a devenit pompier, în 1985. A fost lângă el atunci când a ajuns la gradul de căpitan. Nu a fost căsătorit niciodată, deoarece simțea de mult timp chemarea la preoție. Evenimentele trăite pe 11 septembrie i-au confirmat chemarea.
„În această zi am putut vedea ceea ce este mai rău în omenire, dar, de asemenea, și ceea ce este mai bun. Toți spun: „Unde a fost Cristos în acea zi?” Ei bine, eu i-am văzut fața printre salvatori, printre persoanele care au venit în acel loc pentru a ajuta”.
Un accident care a avut loc în timp ce se afla în misiune, l-a lăsat cu un traumatism cranian care a necesitat două intervenții chirurgicale. Cu toate acestea, planurile sale au fost doar amânate. În anul 2005, Tom a părăsit corpul pompierilor și a intrat în seminar.
Cu câteva luni în urmă, la vârsta de 60 de ani, a putut să-și vadă visul realizat. A fost hirotonit preot chiar de către Cardinalul Timothy Dolan. După ce a devenit preot a declarat: „Dumnezeu mi-a dat harul de a fi un pompier, iar eu am dat tot ceea ce am avut mai bun în mine. Acum mi-a acordat harul de a fi preot, iar eu voi da tot ce am mai bun”.
O istorie împotriva curentului, o mărturie puternică și clară a modului în care Dumnezeu este prezent chiar și în momentele cele mai tragice pentru omenire.

Traducere: Liviu Ursu


Sursa:it.aleteia.org