joi, 2 februarie 2017

8 moduri prin care Facebook-ul îți poate distruge căsnicia

Poate fi Facebook-ul un motiv de divorț? Un studiu al Universității Pontificale Catolice din Chile subliniază faptul că există o legătură între utilizarea acestei rețele de socializare și problemele conjugale. De asemenea, și într-un articol publicat de The Christian Post se arată faptul că numai în SUA s-a constatat o creștere cu peste 80% a problemelor conjugale din cauza utilizării rețelelor de socializare.
          Iată 8 manifestări concrete care pot servi ca și test pentru a vedea dacă vă puneți în pericol căsnicia:
1. Navigarea pe Facebook de pe telefon în schimbul discuției cu partenerul.
          Conform Daily Mail, o nouă cercetare afirmă faptul că persoanele petrec mai mult timp cu smartphone-ul decât cu partenerul. Oamenii au tendința de a utiliza telefonul timp de 119 minute pe zi, față de 97 de minute petrecute cu partenerul.
2. Te preocupă mai mult ceea ce publică alții decât ceea ce face partenerul tău.
          Unii îl numesc „efectul Instagram”, dar ideea e simplă: se preocupă mai mult de ceea ce prietenii postează pe Facebook, decât de ceea ce face partenerul în fața propriiilor săi ochi. Instagram are mai mult de 150 de milioane de utilizatori (mulți dintre aceștia postează și pe Facebook), iar persoanele controlează lucrurile care le atrag atenția și care îi îndepărtează de partener.
3. Nu dai „Like” la statusul partenerului.
          Ar putea părea un lucru mic, dar este foarte important. Atunci când dai „Like” la statusul cuiva înseamnă că persoana care îl dă este interesată de cea care îl primește. Dacă nu-i dai „Like” partenerului poți lăsa impresia că nu te interesează.
4. Dacă îți place prea mult statusul unei alte persoane.
          Conform datelor de pe Facebook, interacțiunile rețelei de socializare sunt puternice între aceia care în curând vor deveni un cuplu. De asemenea, aceștia împart aceleași publicații și își dau „like” cu o frecvență mai mare înainte de începerea unei relații. Dacă dați multe „like-uri” la cineva puteți oferi impresia greșită că nu aveți o relație, sau căutați o cale de a ieși din ea.
5. Atenție la unii dintre prietenii de pe Facebook.
          Tu și partenerul tău aveți cu siguranță prieteni comuni, dar atenție, deoarece aceștia pot provoca conflicte. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, jumătate dintre utilizatorii Facebook au mai mult de 200 de prieteni, iar prietenii comuni sunt din rândul cuplurilor căsătorite. Asigurați-vă că acești 200 de prieteni nu fac comentarii neplăcute sau descurajante despre partenerul vostru.
6. Renunți la Facebook, dar încă pui întrebări.
          Potrivit studiului citat de Daily Mail, tot mai multe persoane îngrijorate de o anumită dependență de web, abandonează rețelele de socializare, dar continuă să pună întrebări propriului partener: cu cine interacționeză? ce a publicat sau ce a văzut în rețea în ultima vreme? Acest lucru ar putea crește discuțiile și complicațiile cu privire la încredere.
7. Nu ai făcut o treabă bună cu configurarea confidențialității.
          Căsătoria trebuie să implice încredere și capacitatea de a se deschide partenerului, dar Facebook-ul creează posibilitatea ca multe persoane să afle tot ceea ce i se întâmplă cuiva. NBC News a evidențiat faptul că protecția vieții private este o preocupare majoră pentru utilizatorii Facebook. Acestă rețea de socializare poate, de asemenea, să conducă persoanele să descopere lucruri despre cineva, înainte ca partenerul să le cunoască. Acest lucru reprezintă un alt semn al lipsei de încredere.
8. Fotografia ta de profil nu este adecvată
          Fotografia ta de profil spune multe despre tine. The Atlantic susține că ceea ce face o imagine să fie populară este cantitatea „Like-urilor” și comentariilor pe care le are. În cazul în care ai o fotografie care nu îi place nimănui, partenerul tău s-ar putea simți obligat să îți ceară să o schimbi...

Traducere: Liviu Ursu


Sursa:it.aleteia.org