vineri, 24 februarie 2017

Fericirea aduce zâmbete - 3

Fericirea se poate găsi în jurul nostru la fel cum se poate găsi în interiorul nostru!
Pe tine ce te-ar face fericit/ă?
Unii spun că prieteniile...

Am auzit o dată o poveste care m-a pus pe gânduri…

Doi prieteni buni s-au întâlnit iar unul dintre ei a spus: „Tu ești fericit?” „Da”, i-a răspuns acesta cu un aer de învingător. „Eu nu sunt și deseori cred că fericirea este rezervată doar celor aleși, celor cu o bună stare materială și norocoși”. „Ia seama la mine”, spune prietenul fericit „că nu am nimic din toate acestea și sunt fericit”. „Dar cum e posibil să fii fericit fiind lipsit de toate?” „Pentru că am ceva mai de preț!” „Spune-mi și mie secretul”, îl ispitește nefericitul. „Îmi păstrez mereu pacea sufletului nealterată!”

Omul înțelept nu se descurajează pe cale chiar dacă se rătăcește. O minte tulburată se rătăcește și mai mult. În momentele cheie ale vieții trebuie să știi să-ți păstrezi calmul și să nu-ți risipești pacea.

Pacea este mântuitoare în multe împrejurări!

Ești fericit doar când îți dorești

ceea ce merită cu adevărat.

Unii spun că singur poți fi ferit/ă dacă ești atent/ă...

Nu există un elixir al fericirii și nici un praf albastru magic. Omul înțelept își realizează fericirea din ceea ce are la îndemână, din ceea ce îl înconjoară!

Pentru aceasta, omul înțelept se folosește de câteva însușiri:

Atenția. El observă ce îl înconjoară și caută mereu frumosul. Pentru că, după un înțelept, cel care este în stare să deosebească frumosul, acela nu va îmbătrâni niciodată! Unde nu este fericire, el încearcă să o dăruiască!

Observă. El vede mereu minuni acolo unde alții nu văd nimic! Viața este o minune în sine și în ea zilnic se petrec alte mii. Un astfel de ochi format, poate prevedea ce urmează pe cale

Inventivitatea. Reușește să facă din orice o rază de bucurie!

Adaptabilitatea. Se adaptează la condițiile exterioare dar reușește ca în interior să-și păstreze același climat. Ia din toate evenimentele vieții, ceea ce este mai bun.

Previziunea. Precum un meteorolog, își dă seama când se apropie furtuna și își face provizii de gânduri și sentimente bune!

Răbdarea. Deși ar fi uneori ispitit, omul înțelept nu se grăbește niciodată. El, dacă trebuie să aștepte, folosește acel timp pentru a medita. Dacă pe cale întâlnește dragostea, el nu o grăbește, lucrează în tandem cu timpul pentru a găsi o iubire sănătoasă.

Perseverența. Omul înțelept știe că este nevoie doar de un gemuleț deschis pentru ca suferința să intre în viața lui. Și deși are multe ferestre și uși sufletul lui, el mereu le închide cu răbdare și atenție… ca să nu le spargă.

Dar ce ar fi dacă... fericirea ar sta în simplitate!

Fă-ți un mic inventar al bucuriilor simple din viața ta:

Zâmbete

Odihna pentru a observa natura din jur

Dăruirea sau primirea unui dar

Gândește-te la cei ce se gândesc la tine

Scrie un mesaj frumos și lasă-l într-un loc circulat

Ascultă

Bea un ceai

Scrie un jurnal al fericirilor tale

Descoperă minunile din jurul tău
   
Nu căuta fericirea cu disperare,
s-ar putea să o sperii!

Și dacă aceste gânduri te-au făcut să zâmbești, atunci îți propus să dai un ochi pe o interesantă campanie:
Mai multe detalii poți afla aici: