miercuri, 8 martie 2017

Cele mai mari gafe din filme

Cum să-ți ușurezi viața folosind aceste scurtături de tastatură

Lumea într-un glob! O lume minunată!

Lumea este într-o continuă evoluție chiar dacă nu observăm asta sau suntem prea indiferenți... vine primăvara! Natura renaște, totul reînvie și riscul este ca toate acestea să se întâmple fără prezența noastră reală, noi fiind cufundați „în ale noastre”.
Suntem stăpânii raționali a tot ce există, am primit totul în mâinile noastre. Cum le vom folosi? Alții se vor mai putea bucura de ele? Nu vreau să scriu acum un discurs ecologist, dar observ pe zi ce trece că betonul tot mai mult ne înconjoară și, odată cu natura îngropată, parcă se îngroapă și o parte din umanitatea, sensibilitatea și frumusețea noastră!
Însă pentru cei care nu își pot dezlipi ochii de la frumusețea naturală, echipa la EcoSphere, ne propune ceva aproape ireal...
Utilizând tehnologie NASA, ei au creat o sferă în care trăiesc ca într-un mediu firesc, alge, creveți și bacterii. Singura influenta externă este lumina Soarelui.
Sfera este ceva spectaculos pentru simplul fapt că în interiorul ei viața există, deși ecospherele sunt diferite ca formă sau mărime, ele în principiu ele sunt la fel. Pe mine m-a atras Oval Jungle, pentru că are o formă ovală și pare că totul doarme... dar de fapt, acolo există viață. Chiar dacă este închisă, izolată. Cum funcționează?
  • Algele produc oxigen prin fotosinteză. Pentru aceasta au nevoie de lumină și de dioxid de carbon.
  • Creveții respiră oxigenul produs de alge și se hrănesc cu bacterii și cu alge. Deșeurile produse de creveți sunt transformați de bacterii în substanțe nutritive pentru alge.
  • Atât creveții cât și bacteriile produc dioxid de carbon, necesar algelor în procesul de fotosinteză.
Mă gândesc cât de mult mi-ar face plăcere să urmăresc această viață în derularea ei urmărindu-o la birou. Aș avea lumea într-un glob... oval!
Ori, de ce nu, tot fiind 8 martie, să nu ne gândim la mamele, soțiile, iubitele sau prietene noastre pentru a le dărui un colț de viață? Cred că știu cui i-aș face un astfel de cadou...

Firma EcoSphere, are în vedere ca pe viitor să realizeze un program prin intermediul căruia cei interesați au posibilitatea de afiliere cu procent de pana la 15%. Cu siguranță mă văd investind în așa ceva, este un miracol în sine. Pur și simplu, doar să intri pe pagina lor și să vezi acele minunății de ecosphere și nu-ți mai poți lua ochii de la ele!
Vezi mai multe detalii pe: http://eco-sphere.com/, http://www.ecospheres.co.uk/, http://www.eco-sphere.ca/en/, http://www.ecosphere-europe.com/